Skip to content

Airco Verwarming

Van de Warenburg is een professioneel installatiebedrijf met jarenlange ervaring in het vak. Wij zijn gepassioneerd over het bieden van de beste service aan onze klanten en het creëren van een comfortabel leefklimaat in huis of bedrijf.

Wist u dat wij ook airco verwarming aanbieden? Dit kan een uitstekende optie zijn voor degenen die op zoek zijn naar een energiezuinige manier om hun huis of kantoor te verwarmen. Airco verwarming werkt door middel van een airconditioning unit die zowel kan verwarmen als koelen, afhankelijk van wat u nodig heeft. Dit betekent dat u niet hoeft te investeren in twee aparte systemen voor verwarming en koeling. 

Verwarmen met Airconditioning

Maar is het verstandig om te verwarmen met airco? Absoluut! Airco verwarming is zeer efficiënt en kan helpen om energiekosten te verlagen. Bovendien kan het ook helpen om de luchtvochtigheid in uw huis te reguleren, wat kan leiden tot minder droge lucht en een algeheel comfortabeler leefomgeving. Door de luchtvochtigheid te reguleren, kunt u voorkomen dat uw huid, neus en keel te droog worden, wat kan leiden tot irritaties en zelfs gezondheidsproblemen.

Wat kost verwarmen met Airco?

U vraagt zich misschien af wat het kost om te verwarmen met airco. Het antwoord is dat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis of kantoor en het type airconditioning unit dat u kiest. Wij bieden een aantal verschillende opties aan en zullen graag met u samenwerken om het systeem te kiezen dat het beste bij uw specifieke behoeften past.

Installatie Airco Verwarming

Als u geïnteresseerd bent in airco verwarming of als u gewoon meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over hoe u uw huis of kantoor wilt verwarmen. Laat hier een bericht achter voor een vrijblijvende offerte. De offertes worden aan de hand van de standaardmontage opgesteld. Bij het doorgeven van onderstaande informatie wordt de offerte o.b.v. uw wensen en situatie opgesteld!

  • Welke airco wilt u graag hebben?
  • Waar moet de airco komen hangen (slaapkamer, woonkamer, overloop, etc.)?
  • Hoe groot is deze ruimte (kubieke meters)?
  • Aantal meters aan benodigd leidingwerk?
  • Bevestiging buitenunit aan de muur of op plat dak?
  • Overige vragen met betrekking tot de installatie.

We doen ons best om u binnen één werkweek van een reactie te voorzien!

Wij bieden een uitstekende installatieservice, waarbij we u van het begin tot eind helpen. We bieden informatie die de keuze voor de juiste airconditioning gemakkelijk maakt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om een afspraak te maken, aan huis of telefonisch (eventueel videobellen). Op basis hiervan stellen wij een scherpe offerte voor u op.

Daarnaast verzorgen we de installatie, waarna de airco gebruiksklaar wordt opgeleverd. Wij bieden de beste service en altijd met een glimlach. Uiteraard bieden we bij Van de Warenburg Airconditioning garantie op onze service voor levering en installatie van airconditioning!

Contactformulier

Onze modellen

Airconditionings bestaan in meerdere soorten en modellen.

Particulieren

Wandmodellen
Vloermodellen
Mobiele airco's
Monoblock airco's

Zakelijk

Cassettemodellen
Plafondmodellen

De verschillende systemen

Single-split airco's
Multi-split airco's

Wandmodellen

Wandmodellen worden meestal hoog aan de muur gehangen, vijf tot tien centimeter onder het plafond.
Ze dienen minimaal op een hoogte van 180 cm vanaf de grond te hangen.

De binnenunits zuigen lucht aan boven op de binnenunit en blazen de lucht onder aan de binnenunit weer verkoelt of verwarmt uit. Dit is het meest toegepaste model in woonhuizen en kleine kantoren en zijn verkrijgbaar met een klein en hoog vermogen.

De standaardmodellen (2.5, 3.5 en 5.0 kW) zijn ideale modellen voor bijvoorbeeld een slaapkamer (2.5 kW), werkkamer (2.5 kW) of woonkamer (3.5 of 5.0 kW).

Er zijn ook modellen beschikbaar van 7.0 kW of 8.0 kW en deze zijn goed voor ruimtes van 70 m2 (175 m3) tot 90 m2 (225 m3).

Vloermodellen

Vloermodellen worden op de grond tegen de muur bevestigd en hebben ongeveer dezelfde formaat als een gemiddelde radiator. Een vloermodel zuigt onderaan de binnenunit lucht aan en blaast deze boven op de binnenunit verkoeld of verwarmd weer uit. Wanneer er geen plek of mogelijkheid is voor de montage van een wandmodel, dan is een vloermodel een goede vervanging. Het is een airco die niet in de weg staat en toch zorgt voor een ideaal binnenklimaat.

Mobiele airco's

Wilt u een snelle oplossing voor een beter klimaat en een aangename temperatuur in uw woonruimte of slaapruimte? Een mobiele airco kopen is uw goede optie. Een mobiele airconditioning kunt u verplaatsen naar elke gewenste ruimte en is bovendien makkelijk op te bergen wanneer dit nodig is. Sluit de luchtafvoerslang aan, maak eventueel gebruik van de extra toebehoren (raamafsluiting, tochtstrip, etc), steek de stekker van het apparaat in het stopcontact en u bent klaar om te genieten van koele lucht. Het enige wat dan nog hoef te doen is de mobiele airco legen van het condenswater wat is ontstaan. Dit kunt u gemakkelijk doen door de mobiele airco naar een afvoerputje te rijden.

Een mobiele airco is de perfecte toepassing voor beperkte ruimtes waar u niet continue aanwezig bent. Denk bijvoorbeeld aan uw slaapkamer of werkkamer. Ook als u op warme dagen wilt werken met een aangenaam binnenklimaat is een mobiele airco ideaal. Als de temperaturen weer dalen, kunt u het apparaat eenvoudig en snel opbergen.

Wilt u voor langere duur of zelfs het hele jaar een goed binnenklimaat? Dan raden wij u aan een vaste airco aan om te gebruiken zoals een wandairco. Uiteindelijk is een vaste airco ook veel goedkoper is dan een mobiele airconditioning. Dat komt doordat ze veel zuiniger in gebruik van energie zijn. Bij regelmatig gebruik bespaart u hierdoor geld. Daarnaast zijn de vaste airco’s een stuk geruislozer en zijn ze beter in het circuleren, filteren en ontvochtigen van de lucht.

Monoblock airco's

Monoblock airco’s zijn airco’s zonder buitenunit. Een Monoblock kan eenvoudig aan een buitenmuur geplaatst worden, waarbij er achter de Monoblock 3 gaten naar buiten gemaakt moeten worden (luchtinlaat, luchtuitlaat, condensafvoer). Verder is het stekker erin en klaar! Ze zijn dus zeer geschikt voor ruimten waar een buitenunit niet gewenst of toegestaan is, bijv. historische gebouwen en appartementen. Verder is er géén F-gassen certificaat nodig voor installatie en kunnen ze koelen en verwarmen met een energiezuinig compressor. Echter zijn de Monoblock airco’s enkel geschikt voor de kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer of werkkamer (ongeveer 55m3).

Cassettemodellen

Cassettemodellen worden aan het plafond gehangen en meestal geïntegreerd in systeemplafonds. Omdat de airco in het plafond wordt gemonteerd en naar 4 verschillende kanten kan blazen, zorgt het voor een optimale spreiding van de luchtstroom. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor grote ruimtes die snel op de juiste temperatuur gebracht moeten worden. Dit is dus een ideale oplossing voor een kantoor, winkel, kapperszaak of restaurant, omdat het onopgemerkt voor een goed binnenklimaat zorgt. Al het leidingwerk wordt ook uit het zicht boven het systeemplafond geïnstalleerd. Cassettemodellen kunnen uitstekend toegepast worden op een Multi-Split systeem, waarmee meerdere ruimtes voorzien kunnen worden van een aangenaam binnenklimaat. Er kan dan ook gecombineerd worden met verschillende soorten binnenunits, wanneer er bijvoorbeeld geen plek in voor een cassettemodel.

Plafondmodellen

Een plafondonderbouwmodel is een mooie, comfortabele en economische oplossing en zorgt ervoor dat werkplekken van een ideale omgeving wordt voorzien. De modellen zijn geruisloos en hebben een eenvoudig, onopvallend design. De innovatieve technische specificaties zorgen voor een optimale luchtverdeling. Ze worden meestal toegepast in grote ruimtes waar veel koelvermogen nodig is. Dit omdat ze lucht strak langs het plafond blazen, waardoor ze gelijkmatig de gehele ruimte bereiken en uiterst geschikt zijn voor lange en grote ruimtes.

Warme en koude lucht worden krachtig onder tegen het plafond de ruimte ingeblazen en circuleert lucht tot wel 15 meter. Hierdoor komt de ruimte snel op de juiste temperatuur en zal de airco niet onnodig aanslaan, wat dan weinig energie kost. Deze modellen zijn zeer geschikt op plaatsen waar geen -of een te beperkte ruimte boven het verlaagde plafond aanwezig is om een airco unit te plaatsen. Deze type airco’s zijn geschikt voor ruimtes met een plafondhoogte van 3.5 meter. Ze zijn dus gemaakt voor ruimtes zonder inbouwmogelijkheden. Het plafondonderbouwmodel kan dus goed toegepast worden in kantoren, magazijnen en ook grote winkels. Ook in de horeca kan dit model goed worden gebruikt voor een ideale temperatuur voor uw gasten.

Single-split airco's

Single-Split airco’s zijn gemaakt voor het verkoelen en verwarmen van één ruimte. Op één buitendeel zit dan ook maar één binnenunit aangesloten. Een binnenunit zuigt boven de airco warme of koude lucht aan en blaast deze onder de airco weer verkoeld of verwarmd uit. Zo circuleert een binnenunit de lucht in een ruimte. Het is wel belangrijk dat de binnenunit zo geplaatst wordt dat de binnenunit door de gehele ruimte goed de lucht kan circuleren. Tegenwoordig hebben bijna alle airco’s de invertertechniek en dat wil zeggen dat de airco kan koelen én verwarmen.

Multi-split airco's

Met een Multi-Split airco kunt u met één buitenunit meerdere ruimtes koelen. Op de buitenunit is het mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten voor de verkoeling van meerdere ruimtes. Bijvoorbeeld één binnenunit in de woonkamer en één binnenunit in de slaapkamer. U koelt en verwarmt op deze manier heel makkelijk meerdere ruimtes in hetzelfde huis of kantoor. Hierdoor wordt bijvoorbeeld in zowel de woonkamer als slaapkamers een aangenaam klimaat gehandhaafd. Dit kan uitgebreid worden tot wel vijf binnenunits op één buitendeel. De binnenunits hoeven niet alleen wandmodellen te zijn, maar kunnen ook gecombineerd worden met andere modellen. Voor veel bedrijven kunnen dit soort systemen de ideale oplossing zijn.

Belangrijk voor een goede toepassing van een Multi-Split systeem


Er moet altijd goed gekeken worden naar het benodigde koelvermogen van de binnenunits en de buitenunit. Zodra alle binnenunits van één systeem gelijktijdig moeten kunnen koelen, dan moet al het vermogen van de binnenunits bij elkaar opgeteld in de buitenunit zitten. Als dat niet nodig is, dan heeft de buitenunit enkel het vermogen nodig van de meest krachtige binnenunit die op het systeem is aangesloten.