Skip to content

Airconditioning kopen in Tilburg

VAN DE WARENBURG AIRCONDITIONING

In de warme zomers die Nederland tegenwoordig kent, is het heerlijk om een koel huis te hebben. Daar bent u van verzekerd met een goede airco. Bij Van de Warenburg bent u aan het juiste adres voor levering en installatie van kwaliteit airconditioning in Tilburg en omstreken.

Airconditioning in Tilburg

Bij ons vindt u betaalbare airconditioning in Tilburg en omstreken. Ons uitgebreide assortiment bestaat uit kwaliteit airco’s van de merken Daikin, Mitsubishi Heavy Industries, Carrier en Pannasonic. Dit zijn topmerken op het gebied van kwaliteit, energieverbruik en geluidsniveau. Daarnaast is voor ieder budget is een passend airconditioning systeem te vinden. 

Wij kunnen de airco leveren en voeren eventueel ook de montage uit. Zo weet u zeker dat de airco goed geïnstalleerd wordt. Wij zorgen ervoor dat u tijdens de warme dagen er lekker koel bij zit. Geen slapeloze nachten meer door de hitte, maar een fijn klimaat om in te leven en te slapen! 

Zo werkt een airco

Airconditioning zuigt de warme lucht naar binnen en laat deze daar in aanraking komen met koelvloeistof. De koude lucht wordt vervolgens via een ventilator weer de ruimte in geblazen. Het voordeel is dat met het aanzuigen van deze warme lucht de airco ook meteen als luchtreiniger (via een filter) en luchtontvochtiger werkt. Het vocht verlaat de luchtkoeler uiteindelijk via een afvoerslang.

Airco’s zijn verkrijgbaar in single-split en multi-split systemen. Single-split units bestaan uit een binnen- en buitenunit en zijn geschikt om één ruimte te koelen of verwarmen. Bij een multi-split systeem kunt u meerdere binnenunits aan
één buitenunit laten koppelen. Handig als u meerdere ruimten wilt verkoelen! Daarnaast zijn
onze airconditioning systemen tegenwoordig fluisterstil. Dit is een groot voordeel aangezien
veel mensen kiezen voor een airconditioning op de slaapkamer.

Het vermogen van de airco

Om ervoor te zorgen dat de gewenste temperatuur kan worden bereikt op de meest energiezuinige manier, is het goed om te weten hoeveel vermogen er nodig is voor uw airconditioning unit. Een te klein vermogen kan ervoor zorgen dat een ruimte niet goed wordt gekoeld. Daarentegen kan een airco met een te groot vermogen de ruimte juist te koud maken. Vaak is de aanschafprijs dan ook hoger, en verbruikt de unit meer stroom dan nodig is. Zonde!

De vuistregel is dat er 30 – 50 Watt koelvermogen nodig is per kubieke meter ruimte (m3). U vermenigvuldigt het aantal kubieke meter in de ruimte met 40 Watt voor het benodigde koelvermogen van de airco. Een kamer van 50 m3 vermenigvuldigt u bijvoorbeeld met 40 Watt, wat een gewenst koelvermogen geeft van 2000 Watt -ofwel 2,0 kiloWatt (kW). Uiteraard adviseren we u graag geheel vrijblijvend over een passende airco. 

Installatie

Laat hier een bericht achter voor een vrijblijvende offerte. De offertes worden aan de hand van de standaardmontage opgesteld. Bij het doorgeven van onderstaande informatie wordt de offerte o.b.v. uw wensen en situatie opgesteld!

  • Welke airco wilt u graag hebben?
  • Waar moet de airco komen hangen (slaapkamer, woonkamer, overloop, etc.)?
  • Hoe groot is deze ruimte (kubieke meters)?
  • Aantal meters aan benodigd leidingwerk?
  • Bevestiging buitenunit aan de muur of op plat dak?
  • Overige vragen met betrekking tot de installatie.

We doen ons best om u binnen één werkweek van een reactie te voorzien!

Wij bieden een uitstekende installatieservice, waarbij we u van het begin tot eind helpen. We bieden informatie die de keuze voor de juiste airconditioning gemakkelijk maakt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om een afspraak te maken, aan huis of telefonisch (eventueel videobellen). Op basis hiervan stellen wij een scherpe offerte voor u op.

Daarnaast verzorgen we de installatie, waarna de airco gebruiksklaar wordt opgeleverd. Wij bieden de beste service en altijd met een glimlach. Uiteraard bieden we bij Van de Warenburg Airconditioning garantie op onze service voor levering en installatie van airconditioning in Tilburg en omstreken!

Contactformulier